actueel nieuws

 
 
nomaa modern landelijk landelijke luxe villa eigentijdse woning architect zelfbouw kavel strak erker stuc riet rieten dak hoogkarspel streekweg architectuur wit interieur keuken culimaat 2 icon.jpg

10 september 2018

Met de bouwvak achter de rug wordt er door de aannemer en onderaannemers hard gewerkt om de werkzaamheden voor de villa aan de Streekweg af te ronden. Inmiddels is de woning geheel voorzien van riet en is ook de carport/buiten berging zo goed als gereed. Binnen zijn bijna alle vloeren afgewerkt , de trappen geplaatst en is de keukenleverancier flink gevorderd met de montage van het kookeiland en de kastenwanden. Nu de aluminium beplating van de erkers en dakranden en de vaste meubels nog en dan is de woning gereed voor bewoning.  Op de projectpagina vindt een aantal eerste foto's.

 
 
 

23 juli 2018

De jaren '30 villa aan de Clarissenstraat is inmiddels bijna gereed. De schilder is bezig, de houten vloeren liggen er bijna helemaal in en de keuken is geplaatst. Na de bouwvak wordt het sanitair afgemonteerd en start de interieurstylist om de woning in te richten. Op de projectpagina vindt u een aantal eerste beelden.

 
 
 

28 maart 2018

Enkele weken weken geleden heeft NOMAA|architectuur&interieur de opdracht gekregen voor de ver- en aanbouw van een woning in Den Haag. De eerste schetsen zijn inmiddels gemaakt en te zien op de projectpagina

 
 
 
NOMAA stijlvol wonen marco jongmans maart 2018 architect zelfbouw kavel aerdenhout N201 gezina van der molenlaan strak sfeervol modern landelijk riet wit zwart stuc.jpg

20 februari 2018

Vanaf 22 maart ligt hij in de winkel; de maart editie van de Stijlvol Wonen met daarin een 16 pagina tellend artikel over de door NOMAA|architectuur&interieur ontworpen villa in Aerdenhout. De fotografie is van de hand van Marjon Hoogervorst, styling door Christi Batelaan en interview en tekst door Yolande Schuur.

 
 
 
NOMAA streekweg hoogkarspel architect bouw villa huis woning modern landelijk riet strak.jpg

16 februari 2018

Afgelopen week heeft S&N Houtconstructies samen met Aannemersbedrijf West Friesland de kap en erkers op de villa aan de Streekweg geplaatst. Daarmee is het hoogste punt van de bouw bereikt en heeft de woning tevens zijn definitieve contouren gekregen. Meer bouwfoto's zijn te zien op de NOMAA facebookpagina.

 
 
 

29 september 2017

Een aantal weken geleden heeft fotografe Marjon Hoogervorst het interieur van de villa op het Haringbuysterrein in Aerdenhout vastgelegd. De foto's zijn nu op de NOMAA website te zien. De buitenkant wordt binnenkort gefotografeerd. 

 
 
 

20 juni 2017

Deze week stuurde de opdrachtgever van de villa op het Haringbuysterrein een mooi filmpje van zijn nieuwe woning gemaakt met een drone. De beelden zijn te zien op de NOMAA facebookpagina, www.facebook.com/nomaa.

 
 
 

2 mei 2017

Vandaag is Aannemersbedrijf West Friesland begonnen met de heiwerkzaamheden voor de villa aan de Streekweg. De komende dagen zullen er zo'n 50 palen de grond in gaan waarna er kan worden begonnen met de graafwerkzaamheden voor de kelder. Meer bouwfoto's zijn te zien op de NOMAA facebookpagina.

 
 
 

24 april 2017

Afgelopen week heeft de de gemeente de omgevingsvergunning voor de bouw van de villa aan de Streekweg verleend. De tuinman is als eerste begonnen met zijn werkzaamheden zodat tegen de tijd van de oplevingde bomen en struiken een jaar hebben kunnen groeien. Deze week start ook de aannemer met de grondwerkzaamheden en is de bouw echt begonnen. De voortgang van de bouwwerkzaamheden zijn te volgen op de NOMAA facebookpagina

 
 
 

15 maart 2017

De gemeenteraad Drechterland heeft eind februari de bestemmingsplanwijziging voor de kavel aan de Streekweg goedgekeurd. Hiermee is de weg vrij voor de bouw van de door NOMAA ontworpen 'particuliere burgerwoning' . De omgevingsvergunningsaanvraag is inmiddels ingediend zodat er binnenkort gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden.

 
 
 

14 februari 2017

De bouwwerkzaamheden voor de jaren '30 villa aan de Clarissenstraat zijn alweer enkele maanden aan de gang. Het metselwerk van de begane grond is inmiddels grotendeels gereed waardoor er voor een eerste indruk van de grootte van de ruimten en de doorzichten te ervaren is. Op de NOMAA facebookpagina zijn meer foto's van de bouw te zien.

 
 
 

21 oktober 2016

De door NOMAA|architectuur&interieur ontworpen villa aan de Streekweg is deze week voor de welstandscommissie gepresenteerd. De commissie was erg te spreken over het ontwerp en heeft het voorstel dan ook goedgekeurd. Daarmee is de fase van het voorlopig ontwerp afgerond en kan er worden gestart met het definitief ontwerp. De komende periode zal de aandacht  meer gericht zijn op interieurzaken zoals de vloer-, wand- en plafondafwerkingen, trappen, vast meubilair en verlichting. Daarnaast starten ook de andere adviseurs waaronder de constructeur en de installatie adviseur met het opstellen van hun adviezen.

 
 
 

6 oktober 2016

Inmiddels is de Nivo garage aan de Clarissenstraat gesloopt en het vrijgekomen terrein volledig gesaneerd. Tijd om met de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden te beginnen. De aannemer is begonnen met het ontgraven ten behoeve van de fundering zodat binnenkort de eerste paal geslagen kan worden. Wilt u de werkzaamheden op de bouw volgen? Kijk dan op www.facebook/nomaa. Hier zullen regelmatig foto's van de voortgang geplaatst worden. 

 
 
 

27 juni 2016

Onlangs werd bekend dat NOMAA|architectuur&interieur de meervoudige aanbesteding voor een royale villa in Noord-Holland gewonnen heeft. Inmiddels is het contract getekend en is er een begin gemaakt  met de uitwerking van de eerste schetsen. Meer informatie over dit project vindt u hier.

 
 
 

23 mei 2016

De sloop van de Nivo-garage aan de Clarissestraat is in volle gang. De bestaande bebouwing is inmiddels bijna volledig verwijderd hetgeen een mooi zicht geeft op de prachtige vrijgekomen kavel. Komende week zal er begonnen worden met het saneren van de vervuilde grond waarna er kan worden gestart met de bouw van de door NOMAA ontworpen traditionele villa.

 
 
 

21 april 2016

NOMAA|architectuur&interieur is gevraagd om een eerste schets te maken voor een royale villa op een prachtige kavel in Noord-Holland. De eerste ideeën zijn op dit moment in ontwikkeling en zullen binnenkort aan de opdrachtgever gepresenteerd worden. 

 
 
 

6 april 2016

De afgelopen week heeft de gemeenteraad de bestemmingsplanwijziging voor de Clarissenstraat 31-33 goedgekeurd. Hiermee is de weg vrij voor de sloop van de bestaande garage en de bouw van de villa die NOMAA|architectuur&interieur voor deze kavel ontwierp. Binnenkort wordt er begonnen met de sloop. Meer informatie over dit project vind u hier.

 
 
 

20 maart 2016

NOMAA|architectuur&interieur is verhuisd. Het kantoor is nu gevestigd op nummer 205 van de prachtige Wilgensingel in Rotterdam. Telefonisch zijn wij nu ook bereikbaar op 010-785 58 91. Voor de complete adresgegevens zie contact.

 
 
 

14 februari 2016

De verbouwing van de woning in Rotterdam Schiebroek nadert zijn voltooiing. De aannemer is klaar met zijn werkzaamheden en de eerste op maat gemaakte meubels zijn geplaatst. De komende weken zal de meubelmaker de laatste op maat gemaakte meubels plaatsen en is het project gereed. Klik hier voor meer informatie en foto's van dit project. 

 
 
 

18 oktober 2015

Inmiddels is de verbouwing van de woning in Rotterdam Schiebroek vollop aan de gang. Na 2 weken intensief sloopwerk zijn bijna alle oude lagen die in de afgelopen 64 jaar zijn aangebracht verwijderd zodat er met een 'schone lei' gestart kan worden. Meer foto's van het project zijn te vinden op www.facebook.com/nomaa

 
 
 

2 oktober 2015

Deze week is er een start gemaakt met de verbouwing van de jaren '50 woning in Rotterdam Schiebroek. De aanwezige asbest is gesaneerd en de container voor het sloopafval staat voor de deur zodat de aannemer met de sloopwerkzaamheden kan beginnen.

 

 
 
 

24 september 2015

De afgelopen dagen zijn de dakelementen van de villa op het Haringbuysterrein in Aerdenhout geplaatst. Daarmee is er weer een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van de woning bereikt. Meer foto's van het bouwproces zijn te vinden op de NOMAA facebook pagina.

 
 
 
NOMAA villa traditioneel tijdloos luxe boxtel brabant architect zelfbouw kavel jaren 30 woning huis metselwerk.jpg

9 september 2015

Deze week is het ontwerp voor een villa in het centrum van Boxtel voor de gemeentelijke welstandscommissie gepresenteerd. De commissie heeft positief geoordeeld zodat het plan verder kan worden uitgewerkt. Meer informatie over dit project vindt u binnenkort op de website.

 
 
 
NOMAA verbouwing interieur architect modern tijdloos strak rotterdam schiebroek wilgensingel.jpg

7 juni 2015

Deze week wordt er een begin gemaakt met het ontwerp voor de verbouwing van een jaren '50 woning in Rotterdam Schiebroek. Uitgangspunt voor het interieur ontwerp is de wens van de opdrachtgever om de verschillende ruimten onderling meer samenhang te geven en de vormgeving hiervan af te stemmen op het karakter van de woning. Hierbij wordt gedacht aan een moderne, terughoudende vormgeving met een aantal warme, klassieke details zoals een houten parketvloer in visgraatpatroon. Meer informatie volgt binnenkort.

 
 
 

1 mei 2015

Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden voor de villa op het Haringbuysterrein in Aerdenhout een stuk gevorderd. De ruwbouw van de begane grond is inmiddels grotendeels klaar en de aannemer heeft afgelopen week de eerste verdiepingsvloer gestort. Meer foto's van de bouw vindt u hier en op de NOMAA facebookpagina.

 
 
 

13 april 2015

Afgelopen week heeft NOMAA|architectuur&interieur de opdracht gekregen voor het ontwerp van een traditionele villa op een prachtige kavel aan de Dommel in Boxtel. Op dit moment worden de eerste ideeën omgezet in schetsen. Naar verwachting zal het voorlopig ontwerp eind mei gepresenteerd worden. 

 
 
 

13 maart 2015

Inmiddels is de NOMAA-referentiebibliotheek op Pinterest met ruim 47.000 followers een groot succes en voor ons een onmisbaar hulpmiddel voor ontwerpoverleggen geworden. Met zo'n 5000 beelden variërend van interieurs en keukens tot meubels en bouwmaterialen helpt het ons ideeën te communiceren en nieuwe inspiratie op te doen. Nieuwsgierig geworden? De bibliotheek is te vinden op www.pinterest.com/enso.

 
 
 

22 januari 2015

De afgelopen week is er een start gemaakt met de bouwwerkzaamheden voor de villa op het Haringbuysterrein in Aerdenhout. Inmiddels heeft de aannemer de hekken, containers, bouwkeet en andere voorzieningen geplaatst en is de fundering uitgegraven. Nu is voor het eerst goed zichtbaar hoe ruim het huis gaat worden. Bent u benieuwd hoe de bouw vordert? Op de NOMAA-facebookpagina (www.facebook.com/nomaa) zullen regelmatig foto's van de voortgang geplaatst worden.

 
 
 
 
 

12 november 2014

Nu de omgevingsvergunning is ingediend wordt er hard gewerkt aan de definitieve  technische uitwerking van de woning op het Haringbuysterrein. Onderdeel hiervan is het kiezen van alle afwerkingsmaterialen voor het in- en exterieur. De afgelopen periode is NOMAA samen met de opdrachtgevers dan ook bij diverse beurzen en leveranciers langs geweest om zo een indruk te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Inmiddels is er een eerste selectie gemaakt en op dit moment wordt deze selectie op basis van materiaalmonsters en -stalen verder bekeken om zo tot een weloverwogen en gebalanceerd geheel te komen. 

 
 
 

29 september 2014

Afgelopen week is het ontwerp voor de woning op het Haringbuysterrein in Aerdenhout voor de gemeentelijke welstand gepresenteerd. De commissie oordeelde positief zodat binnenkort de omgevingsvergunning aangevraagd kan worden.

 
 
 

26 september 2014

Pitt Cooking bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd met... een foto van de keuken die NOMAA voor het Carnisse project realiseerde. Niet geheel zonder trots feliciteren wij Pitt Cooking met de prachtige resultaten van de afgelopen 5 jaar en hopen in de nabije toekomst meer van dit soort projecten samen met hen te kunnen realiseren. Voor meer informatie kijk op http://5jaarpittcooking.tumblr.com/.

 
 
 

16 juli 2014

Het ontwerp voor de villa op het Haringbuys terrein in Aerdenhout is twee weken geleden voor het Qualityteam van de gemeente Bloemendaal gepresenteerd. De q-team is akkoord met het ontwerp en de materialisatie en het plan zal binnenkort voor de welstandscommissie gepresenteerd worden.

 
 
 

2 juli 2014

Voor een tweede kavel in het villapark Haringbuys in Aerdenhout ontwierp NOMAA|architectuur&interieur deze traditionele woning. Uitgangspunt voor het ontwerp vormden de jaren '30 villa's in de directe omgeving. Kenmerkende elementen zoals de witte erkers en dakuitbouwen in hout, de donker rode baksteen en donkere dakpannen zijn overgenomen en verwerkt tot een royale, lichte woning met en suite kamers. Meer informatie.

 
 
 

17 april 2014

NOMAA|architectuur&interieur is wederom uitgenodigd om deel te nemen aan een besloten prijsvraag voor een kavel in het villapark Haringbuys in Aerdenhout. Inmiddels is er een begin gemaakt met de eerste schetsen. Het plan zal over enkele weken aan de opdrachtgever worden gepresenteerd.

 
 
 

20 maart 2014

Vandaag is bekend gemaakt dat NOMAA de besloten prijsvraag voor een villa in Aerdenhout gewonnen heeft. Het ontwerp is een hedendaagse interpretatie van de traditionele Aerdenhoutse villa. Traditionele elementen zoals een samengesteld volume, basement, schuine, rieten kappen met verspringende goothoogten zijn gecombineerd met moderne accenten zoals grote glas vlakken, wit gestucte gevels en donkere, stalen kozijnen. Het moderne interieur is opgebouwd uit zones die subtiel van elkaar gescheiden zijn door middel van elementen zoals een kastenwand en een haard. De komende periode zal het ontwerp verder uitgewerkt worden, start bouw staat gepland voor het voorjaar 2015.

 
 
 

9 maart 2014

De afgelopen week is het nieuwe Haags Inspiratieboek Zelfbouw, Aaneengesloten Bouwen en (Half) Vrijstaand Bouwen gepubliceerd. NOMAA|architectuur&interieur is met 3 ontwerpen (Gele Lis, Tomatenlaan en Laakhaven/Veemarkt) goed vertegenwoordigd. Kavelkopers krijgen een van de boeken gratis bij de koop van hun kavel. Voor mensen die geen kavel kopen maar de boeken toch willen hebben zijn deze voor €15 per stuk verkrijgbaar bij de Kavelwinkel in het stadhuis van Den Haag.

 
 
 
NOMAA_zelfbouw_kavel_den haag_maquette_architect_tentoonstelling.jpg

5 februari 2014

De tentoonstelling 'Kleinschalig Opdrachtgeverschap in Den Haag' is van start gegaan. Tot en met 15 maart zijn in de hal van het stadhuis van Den Haag diverse ontwerpen voor zelfbouw kavels te zien. NOMAA is met 3 maquettes (Gele Lis, Tomatenlaan en Veemarkt/Laakhaven) goed vertegenwoordigd. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van van de Kavelwinkel Den Haag.

 
 
 
NOMAA_haringbuys_aerdenhout_zelfbouw_kavel_villa.jpg

4 februari 2014

NOMAA|architectuur&interieur is uitgenodigd om deel te nemen aan een besloten prijsvraag voor het ontwerp voor een villa op een prachtige kavel in Aerdenhout. Op dit moment wordt er druk aan het ontwerp gewerkt zodat het over een aantal weken aan de opdrachtgevers gepresenteerd kan worden.