NMA103 | woning veemarkt

Voor een vrije kavel binnen een gesloten bouwblok op het voormalige Veemarkt terrein in Utrecht ontwierp NOMAA|architectuur&interieur deze ruime woning met werkruimte. Uitgangspunt voor het ontwerp was de wens voor een lichte en ruime woning met een tijdloze maar moderne uitstraling. 

Voor het exterieur is gekozen voor een klassieke 3-delige indeling met basement, middenstuk en 'kroonlijst' beëindiging. Door de klassieke ornamenten te minimaliseren en abstraheren ontstaat een moderne gevel. Bekleding met travetin zorgt voor een klassieke en luxe uitstraling. 

Het interieur is verticaal georganiseerd met op de begane grond een ruime en dubbelhoge entreehal die toegang geeft tot het aan de tuin gelegen thuiskantoor en de trap naar de op de verdieping gelegen woonfuncties. De keuken bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een ruim terras met openslaande deuren. Daarboven licht de woonkamer met zit- en studieruimten. Daarboven liggen de 3 slaapkamers met 2 badkamers.