NMA121|woning schiebroek

Na aankoop van deze jaren '50 woning in Rotterdam Schiebroek benaderde de opdrachtgevers NOMAA|architectuur&interieur met de vraag om het interieur aan te pakken. In de 64 jaar van zijn bestaan was de woning diverse malen verbouwd, niet altijd met evenveel oog voor kwaliteit. Veel van de oorspronkelijke details verloren waren gegaan en de verschillende ruimten hadden weinig samenhang meer. In overleg met de opdrachtgevers is besloten om de verschillende kamers meer op elkaar te betrekken en de vormgeving hiervan af te stemmen op het oorspronkelijke jaren '50 karakter van de woning. 

De woning is tot op het casco gestript en alle lagen die er in de loop van de tijd waren aangebracht werden verwijderd. Zo werd er in de keuken ruim 15cm. hoogte gewonnen door het verwijderen van 2 lagen vloertegels, een dikke zandcementvloer en 3 lagen plafonds en werd het toilet 10cm. breder door het verwijderen van een voorzetwand. Hierdoor werd er in de verschillende ruimten behoorlijk wat hoogte en breedte gewonnen en kon met een 'schone lei' begonnen worden. 

Door op de begane grond de wand tussen de woonkamer en de eetkamer/keuken in te korten en de verhoogde vloer te verwijderen is er ruimte ontstaan voor een 8-persoons eettafel en zijn de zitkamer en eetkamer meer op elkaar betrokken. De ononderbroken houtenvloer in visgraat patroon verbindt verdere alle ruimten op de begane grond met elkaar en versterkt het gevoel van een doorlopende ruimte. Door gebruik te maken van een beperkt en neutraal pallet aan materialen en kleuren (lichte houten vloeren, wit gestucte wanden en plafonds, grijze keramische tegels en zwarte details) ontstaat er ook een eenheid tussen de begane grond en de kamers op de verdiepingen. De combinatie van klassieke elementen zoals de visgraatvloer, hoge plinten en paneeldeuren met hedendaagse materialen zoals rvs kranen en strakke op maat gemaakte meubels geven het interieur een hedendaags karakter met een klassieke, tijdloze uitstraling.

In het interieur is veel gebruik gemaakt van speciaal ontworpen en op maat gemaakte vaste meubels zoals wastafels, inbouwkasten en bureaus. Hierdoor is er minder behoefte aan losse meubels hetgeen het interieur een rustig en ruimtelijk karakter geeft.

Kijk voor meer foto's van de verbouwing op de NOMAA facebook pagina.