NMA104 | huisartsenpraktijk mlb

Voor dit project werd NOMAA gevraagd om een voormalige keuken onder een verzorgingstehuis te verbouwen tot een huisartsenpraktijk. Uitgangspunt voor dit ontwerp was de vraag naar een heldere ruimtelijke structuur waarbij de privacy van de patiënten goed gewaarborgd wordt.

Door de kolomstructuur van de bestaande constructie was het mogelijk om de ruimte een nieuwe indeling te geven. Deze bestaat uit een driedelige zonering te weten; de entree met receptie en wachtruimte, een zone met de ondersteunende functies zoals administratieve ruimte en dossierkamer en een zone met daarin de artsen- en behandelkamers. Door de toevoeging van een tweetal patio’s waarlangs de belangrijkste ruimten gegroepeerd zijn, is de noodzaak voor ramen in de buitengevels vervallen. Hiermee kan de privacy optimaal worden gewaarborgd zonder verlies van zicht naar buiten en daglichttoetreding.

Bij de materialisatie is gekozen om af te wijken van de gebruikelijke afwerkingen. Een terughoudend pallet van wit stucwerk, een licht bruin-grijze gietvloer en wit gelakte meubels vormt een neutrale achtergrond. Door gebruik te maken van houten accenten zoals een informatie-/lectuurwand wordt voorkomen dat het interieur steriel en kil aanvoelt.