NMA106 | kantoor scheepmakershaven

Dit kantoor in een bestaand pand aan de Scheepmakeshaven in Rotterdam is ontworpen voor Charta Software BV. De opdrachtgever had de wens om het interieur geen typische ‘kantoor uitstraling’ te geven. In plaats hiervan werd er een keur aan verschillende sferen gevraagd waar de diverse werkzaamheden zoals geconcentreerd werken, overleggen, samenwerken, lezen, etc. konden plaatsvinden.

Het interieur is ontdaan van alle typische kantoor referenties zoals verlaagd systeemplafond en is gestript tot op de betonnen draagconstructie. De kale vloer is voorzien van een coating en de wanden, kolommen en balken zijn gestuct en wit gespoten. Het ruwe betonnen plafond is mat zwart gespoten waardoor de grove beton textuur goed zichtbaar is gebleven. Door de contrasten zoals zwart-wit en glad-grof heeft het interieur een krachtige uitstraling. 

De inrichting is zoveel mogelijk los gehouden van de draagstructuur en bestaat uit een aantal op maat gemaakte meubels. Deze organiseren de ruimte en bieden plaats aan de verschillende programma onderdelen.