NMA109 | woning carnisse

NOMAA|architectuur&interieur is door de opdrachtgevers gevraagd om deze jaren '50 dokterswoning met praktijkruimte te verbouwen. De huisartsenpraktijk was reeds enige jaren uit het pand vertrokken en de overgebleven ruimte diende te worden verbouwd tot moderne keuken en slaapkamer met aangrenzende badkamer.

Door het verwijderen van alle niet-dragende wanden zijn de consultatie-, onderzoeks- en assistentenruimten omgevormd tot een royale keuken. De grote lengte van de ruimte is gebruikt om een werkblad van ruim 7m. te maken. Deze wordt geflankeerd door 2 kastenwanden. De voormalige wachtruimte en keuken zijn eveneens doorgebroken tot een ruime slaapkamer met en suite badkamer.

Sloop van het bestaande tocht portaal en naastgelegen toilet en kast hebben het mogelijk gemaakt om de kleine entree te verbouwen tot een ruime inkom hal van waaruit direct de belangrijkste functies in het huis te bereiken zijn.

Al het vaste interieur zoals kastenwanden, keuken en wasbakken zijn op maat gemaakt uit Amerikaans noten fineer (wand in gang), essen fineer (keukenkastjes) en gespoten MDF (overige kasten). Het keukenblad en de wasbakken zijn van wit LG HI-MACs, een solid-surface composiet met bijzonder gunstige eigenschappen. De vloer bestaat uit een grijze, doorlopende gietvloer en in de natte ruimten een grijze tegelvloer. Alle wanden en plafond zijn wit gestuct en zorgen voor een rustige en neutrale achtergrond.